Welkom op www.frysketour.nl

Missie.
Fryske Tour is een initiatief van studenten van de technische Universiteit en de Hogeschool Eindhoven om de wereld al zeilend te verkennen. Op deze site worden zoveel mogelijk zeilervaringen bijgehouden. Over deze tochten worden de volgende onderdelen beschreven:

Het zeilgebied.
Wetenswaardigheden van dit gebied en interessante plaatsen om naar toe te gaan.
Een waardering van de boot waarmee de tocht is gezeild.
Een waardering van het charterbedrijf waarvan de boot is gehuurd.


Organisatie.
De Fryske Tour heeft geen vaste organisatie. Ieder jaar worden de volgende commissies ingesteld:

Organisatiecommissie: deze is verantwoordelijk voor het vaststellen van het zeilland, het vaarplan, het reserveren van de boot en vlucht. Ook is deze commissie verantwoordelijk voor het samenstellen van de overige commissies.
Muziekcommissie: deze is verantwoordelijk voor het samenstellen van een CD welke voldoet aan de geest van de Fryske Tour. Dit betekent een geschikte mix van Nederlandstalig, Toppers van Toen, House en in ieder geval geen Banana Republic.
Itemcommissie: deze is verantwoordelijk voor het maken van een item. Er zijn geen nader gedefinieerde eisen aan dit item gesteld. De commissie houdt wel rekening met de eerder gemaakte items die nog niet versleten zijn zoals: t-shirts, mokken, bekers, zeilpetten, zonnebrillen en regenjassen.
Financiële commissie: deze is verantwoordelijk voor zowel de inkomsten en uitgaven tijdens, voor en na de tocht.
Bachelorcommissie: deze is verantwoordelijk voor het organiseren van een vrijgezellendag of -avond tijdens de Fryskeweek, voor degene die dat jaar gaat trouwen of net getrouwd is. Leden van de bachelorcommissie zijn alle reeds getrouwde fryske-leden.