In 2016 was de bestemming van de Tour Malta. De “Igawdu tour”. Malta is  een onafhankelijk eiland, waar je zowel de Italiaanse als de Griekse invloeden voelt. 

Zaterdag 25 juni
Na de vlucht naar Valetta Airport, en een kort taxi ritje naar de haven arriveren we in de haven waar onze huurboot ligt. Een mooi en bijna nieuw schip met een voor ons unieke feature: een airco. Wat een luxe, want het is al behoorlijk warm. Na het inchecken van de boot en het boodschappen doen, zijn we in de haven zelf gebleven voor het diner, en de biertjes daarna.

 

Zondag 26 juni
Valetta – Xemxija Bay ( 25 nM )
Hemelsbreed is het maar een mijltje of 10, maar omdat het heerlijk weer was, met een fijn windje, hebben een omweg gemaakt om hier nog langer van te kunnen genieten. In Xemxija Bay legden we de boot vast aan een boeitje waar normaal een klein visbootje aan hangt. Een gokje of dat wel goed zou gaan, maar het is goed afgelopen. Lekker gegeten en gedronken in de Beachhaven, alwaar matroos Fons zich aansloot bij de bemanning.

Maandag 27 juni
Xemxija Bay – Mgarr ( Gozo )  ( 15 nM )
Met een ruime koers, en met een paar stops in wat baaien voor een verfrissende duik, kwamen we aan in Mgarr Marina, op het eiland Gozo. Een prima haven, maar niet zo sfeervol. Met de taxi zijn we naar de hoofdstad van Gozo gegaan, Victoria. Daar was het beter toeven, en we hadden er een gezellige avond! 

Dinsdag 28 juni
Mgarr ( Gozo ) – Comino – Valetta ( 15 nM )
Eerst een korte tussen stop op Comino, in de “Bleu Lagoon”. Prachtig helder blauw water, een waar paradijsje. Na een klein misverstand over de afsluiter van de vuilwatertank, zijn we maar weer snel vertrokken. In Valetta was ‘s avonds de “Isle of MTV Malta 2016” . Wiz Khalifa Snoop Dogg stalen de show met hun optreden op dit openluchtconcert.

Woensdag 29 juni
Valetta – Salina Bay ( 10 nM )
Na een heerlijk dagje zeilen, met een perfect windje, belanden we in Salina Bay. En niet zonder reden: We gaan naar Cafe del Mar. 
Naderhand nog even een reggae tentje bezocht, en toen was het echt bedtijd.

Donderdag 30 juni
Valetta – Dwejra Bay ( 25 nM )
Met enkele tussenstops zeilden we Dwejra Bay. Onderweg bezochten we ook de beroemde rotsformatie Azure Window . Die werd vooral precies een jaar later beroemd, omdat deze toen instortte. 

Vrijdag 1 juni
Dwejra Bay -Valetta ( 25 nM )
De nacht was erg oncomfortabel, de boot rolde als een dolle, de hele nacht. ‘s Ochtends zijn we dus maar weer op tijd vertrokken. Met een mooie ruimewindse koers zoefden we weer naar Valetta. Ter afsluiting van deze mooie Fryske week hebben hebben gestort in het nachtleven van Valetta, en die was prima!

Share the Post:

Related Posts

Coral Tour

Voor de 35 Fryske Tour is een hele speciale tropische bestemming gevonden.  Seychellen En een speciale boot. De Lagoon 450F.

Read More

Vulcano Tour

26e Fryske Tour  Zeilgebied: Noordkust van Sicilië, de Eolische eilanden en de oostkust van Sicilië periode 27 juni tot 4 juli 2015 

Read More